12:04 18.03.2019

До поліції за добу надійшло 45 повідомлень про порушення у рамках передвиборної кампанії в усій Україні, відкрито три справи

1 хв читати
До поліції за добу надійшло 45 повідомлень про порушення у рамках передвиборної кампанії в усій Україні, відкрито три справи

За минулу добу на території України зареєстровано 45 повідомлень про можливі порушення, пов'язані з виборами президента, відкрито три кримінальні провадження.

Як повідомляє в понеділок департамент комунікації Національної поліції України, 17 березня до поліції Івано-Франківської області надійшло повідомлення про перешкоджання здійсненню виборчого права. Слідчий відділ розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

Ще два повідомлення - щодо хуліганських дій - надійшли до чергової частини поліції в Києві. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України.

У Нацполіції зазначили, що загалом від початку передвиборної кампанії зареєстровано 3305 повідомлень про можливі порушення. Найбільше виявлено порушень у виборчій сфері в Києві (413 фактів), у Дніпропетровській (329 фактів) і Донецькій області (205 порушень). Переважно йдеться про незаконну агітацію (1860), підкуп виборців (449), хуліганство (246) і пошкодження майна (87).

Від початку передвиборної кампанії загалом поліція внесла зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 175 фактами здійснення дій, які мають ознаки кримінальних злочинів. Зокрема, 73 кримінальні провадження стосуються порушень виборчого законодавства, 102 пов'язані з проведенням виборчої кампанії. Також складено 569 адміністративних протоколів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА