14:51 18.03.2019

Понад 20% залізничних мостів мають несправності - "Укрзалізниця"

2 хв читати
Понад 20% залізничних мостів мають несправності - "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" констатує наявність несправностей на 1,431 тис. залізничних мостів, що становить 20,5% від їхньої загальної кількості, повідомив залізничний інформаційний портал "Магістраль" із посиланням на заступника директора департаменту колії та споруд компанії Володимира Чемеринського.

Через хронічне недофінансування ремонтних робіт і реконструкції погіршується технічний стан не лише колій, а й штучних споруд. Нині компанія експлуатує 17,5 тис. таких об'єктів, серед яких майже 7 тис. мостів, 90 шляхопроводів, 251 пішохідний міст тощо", - повідомляють в "Укрзалізниці".

При цьому, за її даними, різноманітні дефекти мають більше ніж 2,5 тис. споруд (14,3% від загальної кількості).

"Ще гіршою є ситуація із залізничними мостами: 1,431 тис. із них має несправності, це 20,5% від загальної кількості", - зазначає В.Чемеринський.

Як пояснюють в "Укрзалізниці", причиною складного технічного стану штучних споруд часто є їхній вік: на початок 2019 року 34,6% прогонових будов мостів експлуатують від 50 до 100 років, а 15% - понад 100 років.

Крім того, до негативних змін технічного стану колій призводять й інші чинники. Зокрема, несправності ходових частин рухомого складу, перевантаження чи нерівномірне завантаження вагонів створюють підвищену динамічну дію на колію та рейки і сприяють їх виходу з ладу.

У компанії також наголошують, що дефекти інженерних споруд, як і незадовільний стан колії, стають причиною встановлення попереджень про обмеження швидкості руху поїздів. На сьогодні діє 102 такі попередження.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" планує протягом подальших трьох-п'яти років оновлювати по 200-300 пасажирських вагонів щороку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА