16:02 18.03.2019

В Україні набули чинності нові правила перевезень пасажирів і багажу авіатранспортом

2 хв читати
В Україні набули чинності нові правила перевезень пасажирів і багажу авіатранспортом

Державна авіаційна служба України оприлюднила на своєму сайті нові правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу.

Документ, зокрема, не містить норми про обов'язкове безкоштовне перевезення багажу певної ваги (раніше 15 кг).

Згідно з новою редакцією правил, інформація про максимальну кількість і вагу багажу, що приймає авіаперевізник до транспортування без оплати, зазначається в правилах авіаперевізника і договорі перевезення, що надається пасажиру.

Державіаслужба також узаконила в новій редакції правил стягування плати за реєстрацію в аеропорту.

"Реєстрація в аеропорту здійснюється безкоштовно, якщо це передбачено правилами застосування тарифу, за яким придбано квиток, а також якщо не можна здійснити реєстрацію за допомогою сайту авіаперевізника або за допомогою кіоску самообслуговування. В іншому разі за здійснення реєстрації в аеропорту авіаперевізник може стягувати додаткову плату", - зазначається в тексті правил

Також змінилися терміни завершення реєстрації та посадки до літака: тепер авіакомпанії можуть закривати стійки реєстрації не раніше ніж за 45 хвилин до вильоту, а виходи на посадку - не раніше ніж за 15 хвилин до вильоту (раніше 40 і 10 хвилин відповідно).

Державіаслужба також прибрала мінімальну норму відстані між кріслами (раніше не менше ніж 31 дюйм у бізнес і преміум-класі та не менше ніж 29 дюймів в економ-класі).

Раніше в Україні діяла редакція правил повітряних перевезень пасажирів і багажу, затверджена Мінінфраструктури в грудні 2012 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА