17:08 18.03.2019

Весна в Україні буде тепліше звичайного, але квітень розпочнеться з похолодання

1 хв читати
Весна в Україні буде тепліше звичайного, але квітень розпочнеться з похолодання

Весна в Україні буде на кілька градусів тепліше звичайного із похолоданням на початку квітня, прогнозує завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

В.Мартазінова на прес-конференції в понеділок у Києві повідомила, що з кінця березня - початку квітня можливе змінне короткострокове зниження температури, може доходити до заморозків. Орієнтовно з 10 до 20 квітня температура підніматиметься вище норми, до +28°, але в разі хмарності температура може бути трохи нижче - до +20-22°.

Загалом на всій території України у квітні показник середньої місячної температури буде вище на 2 градуси. Залежно від регіону температура буде від +9° до +11°.

На початку травня також зберігатиметься висока температура, а після 20 числа очікується похолодання з опадами, шквальними вітрами і, можливо, градом. На початку червня зберігатиметься не дуже тепла погода з можливими опадами.

У травні середньомісячна температура повітря очікується на 2-3 градуси вище норми і становитиме від +15-17° на заході та до +17-18° на решті території країни.

Що стосується опадів, то їхня кількість поступово скорочуватиметься і загалом у квітні їх буде не багато, особливо з другої половини місяця. Із середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 міліметра на день.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА