10:59 19.03.2019

Перше засідання у справі Онищенка відбудеться 10 червня - НАБУ

2 хв читати
Перше засідання у справі Онищенка відбудеться 10 червня - НАБУ

Перше засідання суду в "газовій справі" стосовно народного депутата України Олександра Онищенка та його фінансового директора, відбудеться 10 червня 2019 року, повідомляється на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України.

"У лютому 2019 року до суду направлено обвинувальний акт стосовно народного депутата України О.Онищенка – організатора "газової схеми" та фінансового директора підконтрольних народному депутату підприємств. Оскільки обвинувачені перебувають поза межами України, їх судитимуть заочно. Однак судитимуть лише через три місяці - перше засідання призначено на 10 червня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ зазначають, що судді призначають засідання на середину червня в багатьох випадках. "Можливо, це пов'язано з очікуванням початку роботи Антикорупційного суду, куди ці справи буде направлено за підсудністю. Національне бюро також сподівається на швидкий початок роботи Вищого антикорупційного суду, який зможе поставити крапку в розслідуваннях детективів", - зазначають у бюро.

Як повідомлялося, 8 лютого 2019 року директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що бюро завершило розслідування стосовно О.Онищенка у рамках справи про розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу. При цьому він анонсував передання обвинувального акту до суду найближчими днями.

Правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко залишив територію держави. Його оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА