15:54 19.03.2019

Українському військовополоненому моряку Сороці зробили операцію, вийняли осколки та зшили сухожилля - Денісова

2 хв читати
Українському військовополоненому моряку Сороці зробили операцію, вийняли осколки та зшили сухожилля - Денісова

Українському військовополоненому моряку Василю Сороці, пораненому під час збройного захоплення українських військових суден росіянами, напередодні зробили операцію, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на слова її російської колеги Тетяни Москалькової.

"Вона підтвердила, що вчора військовополоненому моряку Василю Сороці, якого 25 листопада 2018 року поранили під час акту воєнної агресії РФ у Керченській протоці, зробили хірургічну операцію в клініці імені Пирогова в Москві. Лікарі вийняли осколки та зшили сухожилля лівої руки", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її інформацією, наразі В.Сорока перебуває в Лефортовському СІЗО Москви, де за ним спостерігатимуть лікарі й робитимуть йому необхідні медичні маніпуляції.

"Висловлюю подяку всій міжнародній спільноті, яка разом з Україною змусила РФ зробити таку необхідну для життя нашого моряка операцію", - подякувала вона.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя. Було затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша". Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу та пред'явила усім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

22 січня 2019 року уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва повідомила "Інтерфаксу", що двоє поранених українських моряків А.Артеменко й А.Ейдер одужали, завершують реабілітацію і можуть бути відправлені до СІЗО "Лефортово". За її словами, третій поранений - В.Сорока, в якого було важке поранення в руку, "майже одужав": рана затяглася, гіпс знято, проте рука залишається припухлою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА