17:33 19.03.2019

АРМА оприлюднило перелік заарештованого майна в його управлінні

2 хв читати

 Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), у вівторок оприлюднило на своєму веб-сайті повний перелік заарештованого майна.

"Мета - інформування громадськості про те, що перебуває в управлінні АРМА, й надання матеріалу для аналізу, висновків, критики та пропозицій щодо вдосконалення цього інституту, тобто загалом підвищення рівня роботи АРМА з управління арештованим майном", - повідомив глава АРМА Антон Янчук під час прес-конференції у вівторок.

За його словами, оприлюднений перелік є гнучким і щомісяця оновлюватиметься. Станом на березень він містить 726 позицій нерухомого майна, цілісних майнових комплексів, автомобілів, грошових коштів, які за рішенням суду було передано в управління агентству. Статус управління кожної з позицій переліку буде динамічним.

Як зазначила юридичний радник Transparency International (Україна) Катерина Риженко, організація наполягала на оприлюдненні повного переліку заарештованого майна, яке перебуває в управлінні АРМА.

"З огляду на те, що АРМА - досить новий орган, і раніше діяв зовсім інший порядок управління активами, то прозорість і зрозумілість роботи АРМА є необхідністю", - додала вона.

Крім того, як повідомив А.Янчук, у 2018 році з державного бюджету на утримання роботи всього апарату АРМА було спрямовано 92 млн грн. За його словами, в рамках функції з розшуку арештованого майна АРМА розглянуло понад 1 тис. звернень правоохоронних органів.

Водночас, за словами А.Янчука, агентство досі не отримало доступу до Єдиного реєстру досудових рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА