16:06 20.03.2019

Посол Великої Британії закликає ВР дозволити пряме донорське фінансування операторів протимінної діяльності

2 хв читати
Посол Великої Британії закликає ВР дозволити пряме донорське фінансування операторів протимінної діяльності

 Велика Британія закликає депутатів Верховної Ради України затвердити поправки до закону про протимінну діяльність, дозволивши пряме донорське фінансування організацій, що займаються протимінною діяльністю.

"Уся робота під загрозою зриву, якщо Верховна Рада оперативно не затвердить невеликі поправки до нового закону про розмінування", - написала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф у блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" в середу.

За її словами, міжнародне співтовариство схвалило прийняття цього закону, але також висловило занепокоєння щодо того, що закон унеможливлює пряме донорське фінансування виконавців.

"Зокрема, це означає, що тепер наші гроші мають іти просто до держбюджету, й ми втратимо контроль і нагляд над тим, як витрачаються кошти британських платників податків. Ми завжди чітко заявляли, що для нас це "червона лінія", адже як донори ми просто не можемо перераховувати гроші безпосередньо до держбюджету будь-якої країни, де ми працюємо", - пояснила Дж.Гоф.

В останні місяці посли провідних країн-донорів зверталися до народних депутатів України з проханням внести зміни, щоб продовжити гуманітарну роботу.

"Поки що наші зусилля марні. Сполучене Королівство готове підтримати розвиток головних гуманітарних організацій з розмінування, згідно з цим законом, але тільки за умови прямого донорського фінансування операторів протимінної діяльності. Спроби прийняти поправки вкотре провалюються без чіткого пояснення. Тому можна лише припускати, чому", - зазначила дипломат.

Вона зауважила, що якщо не вдасться переконати українських парламентаріїв внести поправки до цього закону протягом наступних тижнів, донори будуть змушені вдатися до жорстких рішень.

Велика Британія серед інших є донором шотландської організації Halo Trust, яка курирує проекти з розмінування в Україні з 2016 року. Так, працівники Halo Trust очистили від мін і боєприпасів територію загальною площею 2,5 млн кв. м.

Як повідомлялося, 6 грудня 2018 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект про протимінну діяльність в Україні (№9080-1).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА