17:39 20.03.2019

Влада Харкова просить городян не хвилюватися через перевірки поліцією законності отримання ними матеріальної допомоги

2 хв читати
Влада Харкова просить городян не хвилюватися через перевірки поліцією законності отримання ними матеріальної допомоги

Заступник міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан просить городян спокійно ставитися до перевірки законності надання матеріальної допомоги, яку здійснюють співробітники поліції.

"Я звертаюся до жителів міста з проханням не хвилюватися і спокійно сприймати ситуацію, якщо до вас у двері подзвонять, представляться співробітниками поліції і попросять відповісти на запитання, чи отримували ви матеріальну допомогу від міської ради або писали заяву на її надання. Велике прохання - відповісти на запитання, які вам поставлять, пояснити, яким чином і до кого ви звернулися по матеріальну допомогу і в зв'язку з чим у вас була така необхідність", - наводить слова С.Горбунової-Рубан прес-служба Харківської міськради в середу.

Чиновниця пояснила, що поліція перевіряє порядок видачі матеріальної допомоги в Харкові, щоб переконатися, що вона не є підкупом виборців через проведення виборчої кампанії, аналогічні перевірки наразі здійснюють у всій країні.

За словами С.Горбунової-Рубан, цього року на ім'я міського голови Геннадія Кернеса та до міськради надійшли понад 3 тис. заяв на надання матеріальної допомоги, і майже 1 тис. осіб вже її отримали. Минулого року у вигляді матдопомоги харків'янам було видано 36 млн грн.

"Ця програма працює в Харкові 20 років. До нас звертаються сім'ї з важкохворими дітьми, онкохворі, багатодітні та малозабезпечені сім'ї, а також люди, що опинилися в складних життєвих ситуаціях", - сказала С.Горбунова-Рубан.

Вона зазначила, що отримати цю матдопомогу не так вже й просто - для цього мають бути підстави, підтверджені документами. Люди мають надати довідки про доходи, про склад сім'ї, про стан здоров'я тощо.

"Усе це ретельно перевіряється і контролюється, тому про жодні підкупи з нашого боку не може бути й мови. Але така перевірка має відбутися, тому я прошу харків'ян відповісти на всі запитання поліції, а співробітників правоохоронних органів - бути делікатними, ввічливими, спокійними, і вам на все дадуть відповідь", - попросила заступника мера Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА