14:08 21.03.2019

Найбільша кількість вакансій в Україні в 2018 році пропонувалася у сфері продажу, IТ, телеком, маркетингу

2 хв читати
Найбільша кількість вакансій в Україні в 2018 році пропонувалася у сфері продажу, IТ, телеком, маркетингу

Найбільша кількість вакансій у 2018 році пропонувалася у сферах продажу, IТ, телеком і маркетингу, свідчить дослідження, проведене міжнародним кадровим порталом "HeadHunter Україна".

Згідно з його прес-релізом із посиланням на підсумки опитування, в минулому році на ринку праці України спостерігалися і підйом, і спад.

Більше ніж половина респондентів, характеризуючи ситуацію в галузі, де працює їхня компанія, назвали її стабільною або відзначали деяке зростання і позитивну динаміку.

Як повідомляє "HeadHunter Україна", регіональна структура вакансій і резюме минулого року залишилася без змін. До топ-5 областей увійшли Київська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська та Львівська області. У розрізі міст найбільшу кількість і вакансій, і резюме було представлено в столиці.

Згідно з дослідженням, конкуренція на ринку праці в країні в 2018 році перебувала переважно на рівні 3-4 осіб на одне вакантне місце (hh-індекс - співвідношення кількості резюме до кількості вакансій). Зростання навантаження на одне вакантне місце - до 5 осіб - зафіксовано в жовтні-грудні.

Крім того, аналіз ринку праці за галузями засвідчив: найвища конкуренція в останні роки залишається в категорії "вищий менеджмент" - майже 15 осіб на одне вакантне місце. До топ-5 також увійшли "видобуток сировини", "початок кар'єри, студенти", "юристи", "мистецтво, медіа, розваги". Ці сфери були висококонкурентними і в 2017-му, проте в 2018 році навантаження на одне вакантне місце зросло.

Мінімальна конкуренція минулого року спостерігалася в таких сферах, як "автомобільний бізнес", "консультування", "страхування", "інсталяція та сервіс", "робочий персонал".

Згідно з дослідженням, в 2018 році в країні відбулося підвищення заробітних плат. У половині опитаних компаній, як стверджують їхні роботодавці, зарплати було підвищено всім співробітникам, ще в близько третини – лише тим, що виконали або перевиконали план/KPI (ключовий показник ефективності).

Порівняно з 2017 роком зросла кількість роботодавців, які збільшили заробітну плату незалежно від продуктивності праці. Водночас прив'язувати зарплату до ефективності роботи співробітника стали рідше.

У більшості компаній система виплати бонусів і премій минулого року не переглядалася. Підходи до матеріальної та нематеріальної мотивації майже в половині опитаних українських компаній не змінилися. Водночас майже кожен четвертий роботодавець-респондент заявив, що в його компанії зросла бонусна частина зарплати.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА