19:36 21.03.2019

Більше половини жителів різних країн за збільшення податків для багатих

3 хв читати
Більше половини жителів різних країн за збільшення податків для багатих

Більше половини жителів у кожній з країн, які брали участь в опитуванні Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), виступають за підвищення податків для багатих для підтримки бідніших верств населення.

Зокрема, в Греції, Німеччині, Португалії та Словенії частка прихильників такого заходу становить 75% або більше, відзначається в повідомленні організації.

У рамках дослідження було опитано понад 22 тис. осіб у віці від 18 до 70 років в 21 країні.

Багато респондентів вважають, що державні послуги та соціальна допомога неадекватні і важкодоступні. Більше половини говорять, що вони не отримують справедливої частки виплат з урахуванням сплачених ними податків, а дві третини вважають, що інші отримують більше, ніж вони заслуговують.

Майже 75% опитаних заявили про те, що хочуть, щоб уряди їхніх країн зробили більше для захисту їх соціальної і економічної безпеки.

Опитування виявило невдоволення поточною соціальною політикою. Тільки меншість задоволена доступом до таких послуг, як охорона здоров'я, житло і довгостроковий догляд, відзначається в повідомленні ОЕСР. Багато хто впевнений, що уряд не зможе надати їм належну підтримку, якщо вони втратять джерела заробітку через втрату роботи, хворобу або старість. Більше половини вважають, що не зможуть легко отримати доступ до суспільних благ, якщо потребуватимуть їх.

"Це тривожний сигнал для політиків, - сказав генеральний секретар організації Анхель Гурріа. - Країни ОЕСР мають одні з найбільш передових і щедрих систем соціального захисту в світі. Вони витрачають в середньому більше однієї п'ятої свого ВВП на соціальну політику. Проте, занадто багато людей відчувають, що не можуть повністю розраховувати на свій уряд, коли потрібують на допомогу".

У всіх державах, окрім Канади, Данії, Норвегії та Нідерландів, більшість респондентів говорять про те, що їх уряд не враховує думки таких людей, як вони, при розробці соціальної політики. У низці країн, серед яких Греція, Ізраїль, Литва, Португалія і Словенія, їх частка перевищує дві третини.

Більше половини опитаних відзначають, що не отримують свою справедливу частку виплат, з огляду на податки, що сплачуються ними, причому ця частка зростає до 75% і більше в Чилі, Греції, Ізраїлі та Мексиці.

Майже у всіх країнах більше половини респондентів хочуть, щоб уряд робив більше для їх економічної і соціальної безпеки. Це особливо стосується літніх респондентів і осіб з низьким рівнем доходу.

У всіх країнах люди занепокоєні фінансовою безпекою в старості, і більшість з них готові платити більше, щоб підтримати державні пенсійні системи. В середньому майже 40% готові платити додатково 2% від свого доходу у вигляді податків на поліпшення медичного обслуговування і пенсій.

Найбільш значна частка людей, готових платити більше податків для поліпшення охорони здоров'я, в Ірландії (51%), за нею слідують Португалія (49%), Греція та Чилі (по 48%). Респонденти в Ізраїлі (49%), Чилі (51%) і Литві (53%) не готові платити додатково 2% податків для підвищення пенсій.

Створена в 1961 році ОЕСР є однією з провідних економічних організацій світу, яка містить у своєму складі 36 найбільш розвинених держав. Наразі до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія. Штаб-квартира ОЕСР знаходиться в Парижі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА