08:45 22.03.2019

Кличко доручив ліквідувати стихійні звалища сміття, що утворилися в Києві після зими

2 хв читати
Кличко доручив ліквідувати стихійні звалища сміття, що утворилися в Києві після зими

У результаті перевірки робіт із благоустрою та прибирання столиці після зими мер Києва Віталій Кличко доручив головам районів, комунальним службам міста ліквідувати стихійні звалища сміття, що утворилися після зими, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"Усі керівники районів отримали завдання скласти перелік таких сміттєзвалищ, з’ясувати балансоутримувачів чи орендарів захаращених територій та встановити стислі терміни для прибирання. Комунальні служби допоможуть прибрати сміття, але ж бізнес, установи, яким належать ці території, мають бути відповідальними і розуміти, що місто не дозволить створювати звалища", - наводить слова мера столиці прес-служба КМДА.

Він також зазначив, що для ефективного контролю за дотриманням порядку необхідна відеофіксація, підтримка бізнесу, що працює поруч із захаращеними територіями, небайдужість місцевої громади.

"Усі стихійні звалища чи накопичення сміття, весь бруд після зими треба терміново прибрати. І голови районів несуть особисту відповідальність за санітарний стан територій у своїх районах і не мають допускати захаращеності. Вулиці міста, парки та сквери – скрізь має бути чисто!", - зазначив В.Кличко.

Він наголосив, що всі обслуговувальні організації - керуючі компанії, ОСББ, ЖБК, комерційні ЖЕКи – мають впорядкувати прибудинкові території.

"Київавтодор" і "Київпастранс" - зобов'язані забезпечити прибирання територій та об'єктів транспортної інфраструктури: зупинок громадського транспорту, проїжджої частини, переходів, які перебувають у них на балансі.

"Завдання комунальних служб, а також усіх балансоутримувачів, незалежно від того комерційна це структура чи комунальна, – забезпечити чистоту й порядок на території, за яку вони відповідальні", - зазначив мер Києва.

Також В.Кличко нагадав, що в столиці працює майже сотня інспекторів із благоустрою. Їхня робота - контроль за дотриманням порядку. Сума штрафу за порушення благоустрою для юридичних осіб становить від 850 до 1700 грн; для фізичних осіб - від 340 до 1360 грн.

"Але, я переконаний, покарання має бути більш суворим, аніж 1700 гривень", - наголосив міський голова.

За його словами, місто жорстко контролюватиме стан благоустрою та вживатиме заходів до тих, хто не підтримує чистоту і порядок.

В.Кличко також зазначив, що техніка, яку місто закуповує: міні-трактори, підмітально-прибиральні машини, - має працювати на вулицях міста.

"Саме для того ми її придбали! Це ж – ефективність і швидкість прибирання. Тому прошу надавати мені регулярно інформацію про кількість техніки, яка прибирає вулиці", - звернувся до комунальників мер.

У КМДА нагадали, що з 16 березня стартували загальноміські толоки, які триватимуть до кінця квітня. За минулу суботу в Києві прибрали та вивезли понад три тисячі кубометрів сміття майже із сотні локацій: парків, скверів, дворів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА