08:55 22.03.2019

Понад 3 тис. британських військових приведені до стану готовності у разі "жорсткого" Brexit

1 хв читати
Понад 3 тис. британських військових приведені до стану готовності у разі "жорсткого" Brexit

Британські збройні сили привели в стан готовності спеціальну групу військовослужбовців в ядерному бункері, що належить Міноборони Великобританії, у разі Brexit без угоди з ЄС, повідомляє в четвер телеканал Sky News.

Операція з антикризового врегулювання, названа Operation Redfold, почалася 18 березня. Протягом наступного тижня масштаби операції продовжать зростати, відзначає телеканал.

За його даними, в операції задіяні 3,5 тис. військовослужбовців, які повинні будуть допомагати владі в тому випадку, якщо Великобританія покине ЄС наступної п’ятниці - 29 березня - без угоди.

Військовослужбовців можуть задіяти для доставки продовольства, палива та інших товарів в країну і по всій Великобританії. При цьому команда з 200 військовослужбовців готова бензовозами доставляти паливо на автозаправні станції, у разі потреби.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що попросила ЄС про перенесення терміну Brexit з 29 березня на 30 червня, відповідний лист вона направила в Брюссель.

Однак в четвер британська газета "Гардіан" повідомляла з посиланням на проект рішення саміту ЄС, який потрапив у розпорядження журналістів, що учасники зустрічі ЄС, що проходить, планують узгодити перенесення термінів Brexit з 29 березня на 22 травня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА