11:24 22.03.2019

СБУ запобігла теракту в метро Харкова

2 хв читати
СБУ запобігла теракту в метро Харкова

Співробітники Служби безпеки України запобігли теракту в Харківському метрополітені - вони затримали жителя Харкова, завербованого спецслужбами РФ, після закладення вибухового пристрою на станції метро "Індустріальна".

"Оперативники СБ України встановили, що спецслужби РФ завербували жителя Харкова для організації та здійснення теракту на одній зі станцій метро. За задумом кураторів вибух мав призвести до численних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в п'ятницю.

СБУ задокументувала, що представники спецслужб РФ передали виконавцеві вибуховий пристрій потужністю 600 г тротилу, який приводився в дію за допомогою телефонного дзвінка. Куратори також дали йому інструкції з проведення підготовчих заходів щодо здійснення теракту і виплатили 15 тис. доларів США за скоєння злочину. Встановлено, що в Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти і гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для посилення вражаючої дії і збільшення кількості постраждалих.

У повідомленні зазначено, що під час проведення спецоперації СБУ не допустила ризику для життя і здоров'я громадян - оперативники спецслужби завчасно вилучили зі схованки підривника справжній вибуховий пристрій і замінили його на муляж.

"Співробітники спецслужби затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після встановлення на станції метро "Індустріальна" вибухового пристрою під час масового скупчення людей. Йому повідомлено про підозру у скоєнні терористичного акту", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 15, ст. 258 (замах на вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України.

Спецоперація здійснювалася Управлінням СБУ в Харківській області та Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА