12:24 22.03.2019

У НАБУ визнали абсурдними заяви генпрокурора про їхній вплив на вибори в США

2 хв читати
У НАБУ визнали абсурдними заяви генпрокурора про їхній вплив на вибори в США

 У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявляють, що його детективи не збирали і нікому не передавали жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта НАБУ, і спростовують заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про їхній можливий вплив на вибори президента США, назвавши її абсурдною спробою дискредитувати бюро.

"Заява генерального прокурора... не відповідає дійсності та є абсурдною спробою дискредитувати незалежну антикорупційну інституцію... Компетенція НАБУ - викриття та притягнення до відповідальності саме українських топ-посадовців. Тож, жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта детективи НАБУ не збирали та не передавали, оскільки це поза компетенцією Національного бюро", - йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті НАБУ.

У бюро зазначають, що генпрокурор володіє інформацією про це, оскільки всі матеріали розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, крім епізоду про дії екс-голови ЦВК, ще в червні 2017 року було передано до департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури для подальшого слідства. У НАБУ нагадали, що інформацію зі згадуванням про присутність прізвища П.Манафорта серед інших на сторінках т. зв. чорної бухгалтерії НАБУ оприлюднило у відповідь на численні запити українських та зарубіжних ЗМІ "для уникнення її спотворень і спекуляцій".

Також у бюро зазначають, що "важко уявити ситуацію, коли б новостворений правоохоронний орган у країні після революції зміг вплинути на вибори в США".

Як повідомлялося, 15 березня 2019 року в ефірі програми "Право на владу" генеральний прокурор України Ю.Луценко повідомив про заяву від народного депутата Бориса Розенблата (позафракційний), який стверджував про нібито передання директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником до США так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він додав, що незабаром Державне бюро розслідувань розпочне опрацювання цієї справи.

У свою чергу керівник САП Назар Холодницький, коментуючи цю ситуацію, сказав: "Якщо він (Ситник) справді побачив себе геополітиком і допомагав Гілларі, то потрібно робити висновки, це неправильно... У мене з ним (із Ситником) у 2016 році була розмова на конференції в Панамі, і він мені також говорив, що хоче допомогти Гілларі. На моє запитання: "Де ти, а де Гілларі?" відповіді не було".

Витік записів так званої чорної бухгалтерії в ЗМІ США, також відомої як "амбарна книга" Партії регіонів, стала причиною відставки П.Манафорта з кампанії Д.Трампа та призвела до одного з ключових обвинувачень у розслідуванні змови з Росією, яке переслідує Трампа протягом останніх двох із половиною років. За даними The New York Times, у "чорній бухгалтерії" прізвище Манафорта згадується 22 рази. Загалом ішлося про виплати на суму в $12,7 млн, здійснені протягом 2007-2012 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА