13:39 22.03.2019

Київ допустить ОБСЄ до росіян в українських в'язницях, якщо Фріш відвідає всіх українських заручників у РФ

1 хв читати
Київ допустить ОБСЄ до росіян в українських в'язницях, якщо Фріш відвідає всіх українських заручників у РФ

Українська сторона поінформувала ОБСЄ, що представники організації зможуть відвідати засуджених в Україні сепаратистів, якщо координатор ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш відвідає всіх українських заручників у ОРДЛО, а російських громадян представник ОБСЄ зможе відвідати після того, як побуває в українців - заручників у РФ.

"На початку квітня координатор ОБСЄ Тоні Фріш планує відвідати окуповані території та в'язниці на українській стороні. Ми поінформували ОБСЄ, що Україна завжди була відкритою, цього разу ми зробимо лише дзеркально. Ми вимагаємо від ОБСЄ відвідати всіх наших заручників на окупованій території... лише тоді Україна надасть доступ представникам ОБСЄ до сепаратистів, які перебувають в українських в'язницях", - сказала віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на зустрічі неформальної депутатської групи "Мінська платформа" в п'ятницю в українському парламенті.

За її словами, до списку осіб, яких мають намір відвідати представники ОБСЄ в українських в'язницях, включають також громадян РФ.

"Тут наша відповідь очевидна. Лише якщо Фріш відвідає в'язниці в Росії і побачить Гриба, Сенцова, Кольченка, Сущенка, він зможе побачити засуджених в Україні росіян. Ніяк інакше", - заявила І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА