14:13 22.03.2019

СБУ за 5 років запобігла майже 300 терактам - Порошенко

2 хв читати
СБУ за 5 років запобігла майже 300 терактам - Порошенко

За п'ять років Служба безпеки України запобігла близько 300 терористичним актам, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Служба безпеки України може пишатися своїми досягненнями за п’ять військових років, а народ України має знати про ці досягнення: відвернено майже 300 терористичних актів, метою яких було посіяти паніку і невіру в суспільстві", - сказав П.Порошенко в п'ятницю в Києві, виступаючи на урочистостях із нагоди 27-річчя створення СБУ.

За словами глави держави, за цей період викрито і засуджено за державну зраду та шпигунство 341 людину, вилучено з незаконного обігу понад 8 тисяч одиниць зброї, більше ніж 960 тис. вибухових пристроїв, боєприпасів, 10 тонн вибухівки.

"Крім того, на рахунку служби лише за минулий рік припинення діяльності кількох агентурних мереж, які були створені російською військовою розвідкою. Встановлено понад 150 членів терористичних організацій ДНР/ЛНР і більше ніж третину з них затримано", - розповів П.Порошенко.

За його словами, завдяки спецопераціям контррозвідки в серпні та вересні минулого року на контрольовану Україною територію "були виведені два так звані міністри ДНР, а нещодавно... і начальниця танкового підрозділу бойовиків".

П.Порошенко наголосив, що нині всі вони співпрацюють зі слідством, дають показання і свідчення "про безпосередню причетність РФ до окупації частини Донбасу, до розкрадання держмайна, до руйнування інфраструктури і господарського комплексу регіону, про інші злочини проти національної та громадської безпеки України".

Президент відзначив проведену днями операцію військової контррозвідки, в результаті якої було викрито діяльність агентурної мережі Збройних сил РФ під кодовою назвою "Сапфір".

"СБУ частково заблокувала спроби деструктивних сил завадити об'єднавчим процесам українського православ'я", - розповів глава держави.

П.Порошенко також повідомив, що, за матеріалами СБУ, за скоєння корупційних злочинів до різних видів покарання засуджено більше ніж 1,5 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА