20:24 22.03.2019

72ОМБр, яка навчається за програмою JMTG-U, незабаром візьме участь у масштабних бригадних тренуваннях з колегами з країн НАТО

2 хв читати
72ОМБр, яка навчається за програмою JMTG-U, незабаром візьме участь у масштабних бригадних тренуваннях з колегами з країн НАТО

Підрозділи 72 окремої механізованої бригади (ОМБр) ім.Чорних запорожців Сухопутних військ ЗСУ, що продовжують підготовку за програмою "Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна" (JMTG-U) в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Нацакадемії СВ ім.гетмана П.Сагайдачного, незабаром візьмуть участь у масштабних бригадних тренуваннях за участю військовослужбовців провідних країн НАТО.

"Незабаром наш підрозділ братиме участь у масштабних бригадних тренуваннях за участю військовослужбовців провідних країн НАТО. Нам дуже цікаво спільно попрацювати, як кажуть: "і на них подивитися, і себе показати", - цитує командира механізованої роти 72 ОМБр капітана Володимира Мельника прес-служба Міноборони України в п'ятницю.

Протягом двох місяців іноземні інструктори з США, Канади, Литви, Польщі, Великобританії, Данії і Швеції допомагають українським військовослужбовцям опановувати бойовим досвідом за стандартами Північноатлантичного альянсу.

"На тактичних полях полігону, в умовах, максимально наближених до бойових, українські військовослужбовці відточують свої навички протидії тероризму. Слід зауважити, що особовий склад бригади одним з перших в 2014 році вступив в бій з добре озброєними сепаратистськими угрупованнями на сході України і в протягом 5 років стримує російську агресію. Однак сьогодні ці воїни активно займаються бойовою роботою в тилу - продовжують навчатись воювати", - йдеться в інформації.

У прес-службі зазначають, що особлива увага в процесі підготовки українських вояків приділяється командирським ланкам усіх рівнів, що є основною "родзинкою" цієї програми навчання. І саме від навченості командирів грамотно і швидко орієнтуватися на полі бою, приймати правильні рішення, залежить перемога над противником. Окрім цього, збільшено і масштаби програми підготовки українських піхотинців. За 2 місяці особовому складу потрібно поетапно оволодіти бойовими діями в складі підрозділів і в завершенні - показати свої навички в діях бригади в повному складі.

"Основну увагу на цих тренуваннях ми приділяємо миттєвому прийняттю рішень командирами підрозділів під час бойової роботи, особливо аспектам їх лідерства в колективі. З перших днів спілкування з українськими військовослужбовцями я вражений рівнем їх досвіду і підготовки. Вони дуже хочуть вчитися і серйозно до цього ставляться. також вражає їхнє ставлення до своєї країни, бажання її захищати, щоб вона стала безпечним місцем", - розповів перший лейтенант Джеймс Ховерд зі складу 278-го бронекавалерійського полку армії США, який виконує завдання в складі JMTG-U.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА