08:12 24.03.2019

У порт Одеси увійшов мінний тральщик НАТО

1 хв читати
У порт Одеси увійшов мінний тральщик НАТО

У суботу, 23 березня, в морський торговельний порт Одеси увійшов корабель французьких ВМС M653 "Capricorne", з метою запланованих навчань з кораблями ВМС ЗС України за програмою PASSEX, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

"Мінний тральщик класу Eridan (фр. Chasseur) M653_Capricorne ВМС_Франції, країни-члена НАТО, з метою навчання з кораблями ВМС ЗС України за програмою PASSEX і підтримки двостороннього французько-українського співробітництва у військово-морській сфері та безпеки на морі, зайшов в Одеський морський торговий порт 23 березня 2019", -сказано в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу ввечері.

Тральщик з повною водотоннажністю 625 тонн належить до мінних мисливців класу Eridan. Увійшов до складу ВМС Франції в серпні 1987 року. Довжина - 52 м, ширина - 9 м, осадка - 3,8 м. Максимальна швидкість на дизельному двигуні - 18 вузлів, при патрулюванні на електромоторах - 7 вузлів. Екіпаж складається з 49 осіб, серед які п'ятеро офіцери.

Корабель оснащений двома самохідними підводними апаратами для пошуку і знищення мін PAP-104 Мод4 і Bofors Double Eagle Mк2. Артилерійське озброєння - 20 мм гармата Giat 20F2 і три кулемети. На борту також є радіолокаційна станція і гідроакустична система.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА