11:26 24.03.2019

Поліція Криму оголосила підозру двом бойовикам-учасникам НЗФ

2 хв читати

Двом чоловікам, які брали участь в облозі українських військових об'єктів під час анексії Криму в 2014 році оголошено про підозру за двома статтями, повідомили в Департаменті комунікації Національної поліції України.

"Обидва чоловіки брали участь в облозі українських військових об'єктів під час анексії Криму в 2014 році. Зловмисникам інкримінують скоєння злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

Співробітники слідчого відділу поліції Криму провадять розслідування всіх фактів протиправних дій, скоєних на території півострова учасниками НЗФ.

"Під час слідства правоохоронці отримали достатньо доказів причетності 49-річного чоловіка до участі в злочинному угрупованні "Самооборона Криму", – зазначили правоохоронці.

Поліцейські встановили, що в лютому 2014 він брав активну участь у захопленні будівлі ВР АР Крим, а потім вчиняв дії, спрямовані на зміну кордонів території України. Крім того, він брав участь в облозі військової частини А-2398 півострова і її захопленні.

Другий чоловік також був бойовиком так званої "Самооборони Криму". Однак крім вчинення дій, спрямованих на зміну кордонів території України, 49-річний чоловік брав участь в облозі Штабу ВМС України в Севастополі протягом березня 2014 року. У тому ж Севастополі він брав участь у захопленні військової частини А-1668.

"Зараз органом досудового розслідування отримано достатньо доказів причетності чоловіків до скоєння зазначених злочинів. Тому бойовикам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 260 (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань) і ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України", – резюмували у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА