20:58 24.03.2019

Єврокомісар стурбований посиленням китайського впливу в ЄС

2 хв читати
Єврокомісар стурбований посиленням китайського впливу в ЄС

Комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер (Günther Oettinger) висловився проти переходу об'єктів європейської інфраструктури під китайський контроль. "Я із занепокоєнням спостерігаю, як в Італії та інших європейських країнах елементи стратегічно важливої ​​інфраструктури - лінії електропередач, автобани або порти - потрапляють не в європейські, а в китайські руки", - заявив єврочиновник виданням німецької медіагрупи Funke, повідомляє dw

Комісар зазначив, що влада країн ЄС, допускаючи подібні випадки, недостатньо захищає національні та європейські інтереси. "Можна подумати про введення європейського права вето або механізму схвалення угод, здійснюваного через Єврокомісію", - заявив він.

Раніше міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) розкритикував Італію за підтримку китайського проекту зі створення так званого "Нового шовкового шляху". "Якщо деякі держави думають, що з китайцями можна заключати хитрі угоди, то одного дня вони здивуються, коли прокинуться в залежності", - сказав він у неділю.

Пропозиції, вигідні в короткостроковому плані, можуть швидше, ніж здається, "знайти гіркий присмак", попередив Маас. Китай вивів з бідності в середній клас мільйони людей і тепер жорстко переслідує власні інтереси в глобальному масштабі, пояснив він, підкресливши, що європейські держави можуть вистояти в конкуренції з такими "гігантами", як Китай, Росія і США, лише в єдиному блоці, як Євросоюз .

Напередодні Італія, незважаючи на міжнародну критику, підтримала ініціативу Китаю зі створення "Нового шовкового шляху". На урочистій церемонії в Римі прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте і голова КНР Сі Цзіньпін підписали декларацію про наміри, згідно з якою Китай найближчим часом інвестує кілька мільярдів євро в розвиток стратегічно важливих торгових портів Генуя і Трієст і розширить співпрацю з Італією в цілій низці галузей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА