07:30 25.03.2019

У Таллінні заборонять використання пластикового посуду на громадських заходах

2 хв читати
У Таллінні заборонять використання пластикового посуду на громадських заходах

Влада Таллінна з осені вводить заборону на використання одноразового пластикового посуду на громадських заходах, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі естонської столиці.

"Мета введення обмежень полягає в тому, щоб знизити утворення шкідливих для навколишнього середовища відходів з пластика, підвищити свідомість людей і підтримати застосування повторно використовуваного посуду", - сказала віце-мер Таллінна Зюлейха Ізмайлова, чиї слова наводить прес-служба.

У повідомленні наголошується, що на проведених в Таллінні громадських заходах буде заборонено використовувати для сервірування одноразовий посуд і приладдя, до складу яких входить пластик.

При цьому дозволяється використовувати посуд і приналежності з пластика, що піддається компостуванню і відповідає естонському стандарту EVS-EN 13432 (вимоги до утилізації відходів за допомогою компостування і біодеградації - ІФ) чи іншим відповідним стандартом.

У прес-службі підкреслили, що організатори заходів будуть зобов'язані забезпечити сортування відходів таким чином, щоб в кожному місці збору сміття були марковані контейнери хоча б трьох типів: для змішаних побутових відходів, відходів, які розкладаються і упаковок.

Замість одноразового посуду, до складу якого входить пластик, можна буде використовувати посуд і прилади з картону, дерева, бамбука, пальмового листя, цукрової тростини або іншого компостируємого матеріалу. Також можна використовувати звичайний посуд, який буде видаватися під заставу.

Відповідно до постанови міських зборів, використання пляшок і банок з позначенням виданої під заставу тари на громадських заходах регулюватися не буде.

Дані зміни набувають чинності 1 жовтня 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА