Події

Марчук: ОРЛО називають причиною відмови відкрити КПВВ "Золоте" так і не розміновану за 3 роки територію з їхнього боку

Причиною відмови зі сторони бойовиків відкрити з боку окупованої території Луганської області КПВВ "Золоте" називають заміновану з контрольованого ними боку прилеглу територію.

"Заявляють: не готові (відкрити КПВВ - ІФ), тому що не розмінована та сторона. За три роки ви не змогли розмінувати?", - сказав Є.Марчук у понеділок уранці.

При цьому він висловив переконання, що за бажання підрозділ російських інженерних військ цілком міг би розмінувати цю територію за кілька днів.

Є.Марчук додав, що через день - 27 березня - на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську Україна поставить перед російською стороною питання щодо відкриття цього КПВВ.

"Україна поставить питання перед російською стороною: поясніть світу, чому ви не погоджуєтеся на те, щоб відкрити "Золоте"?", - сказав представник України в ТКГ.

Є.Марчук також висловив здивування щодо діяльності з цього питання представників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

"У таких випадках, як я розумію, СММ ОБСЄ могла б проявляти активність", - висловив переконання він.

Як повідомлялося, в Держприкордонслужбі України напередодні повідомляли, що в неділю командувач об'єднаних сил Сергій Наєв і представники місцевих органів державної влади в односторонньому порядку відкрили КПВВ "Золоте" в Луганській області.

"Станом на 14:30 прикордонники пропустили в "сіру зону" і в зворотному порядку 56 громадян і 142 транспортні засоби. Осіб, що прибули з тимчасово окупованої території Луганщини, або тих, які мали намір туди проїхати, прикордонники не зафіксували", - повідомляла прес-служба відомства.

В інформації зазначалося, що водночас окупаційна влада тимчасової окупованих територій України відмовилася відкрити контрольний пункт в'їзду-виїзду навпроти КПВВ "Золоте", "демонструючи нехтування принципами моралі та нормами міжнародного права".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ