16:26 25.03.2019

Розшукуваним в Україні екс-керівникам "Укрспецекспорту", які у 2012-14 рр. заволоділи майже $24 млн, оголошено нову підозру

2 хв читати
Розшукуваним в Україні екс-керівникам "Укрспецекспорту", які у 2012-14 рр. заволоділи майже $24 млн, оголошено нову підозру

Головна військова прокуратура Генпрокуратури України в понеділок повідомила про підозру у скоєнні злочину колишнім керівникам держкомпанії "Укрспецекспорт", які протягом 2010-2012 рр. шляхом зловживання службовим становищем заволоділи грошовими коштами на суму $23млн 870 тис. 458.

Як повідомляє в понеділок на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, екс-керівники "Укрспецекспорту" протягом 2010-2012 рр. шляхом зловживання службовим становищем з метою виняткового забезпечення документального оформлення фіктивних господарських відносин і протиправного перерахування грошових коштів без виконання будь-яких робіт і послуг ДК "Укрспецекспорт" за зовнішньоекономічними контрактами заволоділи грошовими коштами на суму, яка на момент скоєння злочину, згідно з офіційним курсом НБУ, становила 190 млн 62 тис. 578 грн.

"Враховуючи, що ці особи переховуються від органу досудового розслідування, їх оголошено в розшук, при цьому, за постановами інших органів досудового розслідування, підозрювані також перебувають у розшуку за вчинення корисливих злочинів", - уточнила прес-секретар.

Водночас, додала Л.Сарган, у період реалізації злочинного плану щодо заволодіння зазначеними коштами, "одного з підозрюваних, колишнього керівника ДК "Укрспецекспорт" було призначено на посаду керівника ДК "Укроборонпром", а в подальшому - міністром оборони України", - написала вона.

Прес-секретар генпрокурора нагадала, що Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Л.Сарган не повідомила імен, прізвищ і кількості екс-керівників "Укрспецекспорту", яким було повідомлено про підозру.

Водночас у зазначений час і зазначені посади обіймав Дмитро Саламатін, котрий у 2010 р. був генеральним директором ДК "Укрспецекспорт", у 2011-2012-му - гендиректором ДК "Укроборонпром", а з 8 лютого по 24 грудня 2012 року - міністром оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА