16:48 25.03.2019

Рішення апеляційного суду не впливають на вартість проїзду в електротранспорті Харкова, заявили в міськраді

2 хв читати
Рішення апеляційного суду не впливають на вартість проїзду в електротранспорті Харкова, заявили в міськраді

 Харківський міський електротранспорт продовжить перевозити пасажирів за новими (підвищеними) тарифами, незважаючи на те, що Другий апеляційний адміністративний суд відхилив скарги на рішення суду першої інстанції про призупинення підвищення тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах, заявили у міськраді Харкова.

"Рішення апеляційного суду стосується першого рішення виконкому (про підвищення тарифів - ІФ), ухваленого 6 лютого, і ніяк не стосується ні другого рішення виконкому, ухваленого 20 лютого, ні рішення, прийнятого на сесії (на підтримку підвищення тарифів - ІФ). Ми виходимо з того, що чинний тариф - 8 грн на метро і 6 грн на наземний електротранспорт", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко в понеділок.

Як повідомлялося, раніше в понеділок Другий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляції, подані виконкомом Харківської міськради, КП "Харківський метрополітен" і комунальними підприємствами, що здійснюють перевезення в наземному міськелектротранспорті, на рішення суду першої інстанції про призупинення підвищення тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах до розгляду по суті позову, поданого громадською організацією "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутатом міськради, адвокатом Ігорем Черняком.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів ХАЦ і І.Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Однак міськелектротранспорт продовжує перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї і тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн).

За фактом невиконання міськрадою ухвал окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

20 лютого виконком міськради прийняв рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті у новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, прийняті раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

27 лютого Харківська міськрада більшістю голосів на черговій сесії підтримала прийняті виконкомом рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на рівні 6 грн, а в метро - на рівні 8 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА