17:00 25.03.2019

Антикорупційні органи закрили справу про незаконне збагачення екс-заступника глави АП Портнова

1 хв читати
Антикорупційні органи закрили справу про незаконне збагачення екс-заступника глави АП Портнова

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закрили кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в антикорупційних органах.

"Кримінальне провадження щодо Портнова за статтею "незаконне збагачення" закрито на підставі визнання цієї статті неконституційною", - розповів співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

За інформацією ЗМІ 20 лютого Печерський районний суд Києва встановив для Генеральної прокуратури України термін в один місяць для завершення розслідування кримінальних проваджень щодо А.Портнова. Однак Генпрокуратура відмовилася закрити всі справи до 20 березня. Йдеться про кримінальні провадження за фактом можливого незаконного збагачення, а також за фактом загрози з боку А.Портнова на адресу колишнього народного депутата Інни Богословської.

Як повідомлялося, Конституційний Суд України за конституційним поданням 59 народних депутатів України визнав неконституційною ст.368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, оскільки її положення не відповідають принципам верховенства права і презумпції невинуватості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА