19:00 25.03.2019

Порошенко подає до суду на канал "1+1"

2 хв читати
Порошенко подає до суду на канал "1+1"

Кандидат у президенти України, нинішній глава держави Петро Порошенко має намір подати до суду на телеканал "1+1", заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Артур Герасимов.

"Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал "1+1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента", - йдеться в заяві А.Герасимова, поширеній на офіційному сайті передвиборної кампанії П.Порошенка в понеділок.

Штаб П.Порошенка закликає громадян України ставитися до новин та інших інформаційних продуктів "1+1" з великим застереженням, оскільки там з'являється "все більше політичних замовлень від власника".

"В останні місяці інформаційна політика одного з українських телевізійних каналів зазнала суттєвих змін... Йдеться про канал "1+1". Власник цього ЗМІ не витримав випробування четвертою владою... Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій та чорного піару проти одного з кандидатів у президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський грубо розтоптав базові принципи вільної журналістики і свободи слова", - зазначається в заяві А.Герасимова.

Він висловив думку, що І.Коломойський керується почуттям помсти до держави, з огляду на те, що уряд був змушений націоналізувати "ПриватБанк", співвласником якого раніше був І.Коломойський.

"За будь-яку ціну, не цураючись найбрудніших методів, він прагне не допустити перемоги на президентських виборах Петра Порошенка. І так само, не зупиняючись ні перед чим, підтримує Володимира Зеленського та Юлію Тимошенко", - наголошується в заяві.

При цьому в штабі П.Порошенка співчувають журналістському колективу "1+1". "Не кожен журналіст бере участь у виконанні брудних замовлень Коломойського. Але природно, що редакційна політика топ-менеджменту каналу кидає тінь... на весь колектив", - зазначив А.Герасимов.

За його словами, чорний піар, грубе порушення елементарних норм журналістської професії, які панують на каналі протягом декількох місяців, "не дозволяють нам робити вигляд, ніби то є журналістика".

"Канал дедалі більше вражає кількістю брехні, упередженої, заангажованої інформації, та участю у передвиборчій кампанії на боці тих кандидатів, яких підтримує власник каналу... "Плюси" вже не стидаються позичати фейки і штампи, що продукуються московськими каналами. Вони вже навіть не цураються вприскувати російську пропагандистську отруту в український інформаційний простір", - підсумував А.Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА