19:03 25.03.2019

Низка українських суддів, зокрема головуючий у справі Януковича, отримали на електронку листи з погрозами нібито від C14

2 хв читати
Низка українських суддів, зокрема головуючий у справі Януковича, отримали на електронку листи з погрозами нібито від C14

Голови Оболонського районного суду Києва, Сумського окружного адміністративного суду та Чугуївського міського суду Харківської області повідомили про отримання на офіційні електронні адреси судів листів із погрозами з адреси [email protected].

Як повідомляє в понеділок прес-центр судової влади України, голова Оболонського райсуду Києва Владислав Дев'ятко (головував у судовому процесі за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді - ІФ) і голова Сумської окружного адмінсуду Микола Шаповал поінформували, що 18 березня на офіційні електронні адреси судів надійшло повідомлення від відправника [email protected] з погрозами та патріотичними гаслами, а також із попередженням "Ми йдемо до тебе".

Того самого дня такі повідомлення надійшли із зазначеної електронної пошти на електронну адресу Чугуївського міськсуду Харківської області, про що повідомив його голова Зіновій Гуменний. Сам суддя пов'язує ці погрози з тим, що 19-20 березня в суді розглядалося клопотання про обрання запобіжного заходу чотирьом підозрюваним за фактом вбивства військовослужбовця (йдеться про замовне вбивство військовослужбовця-контрактника 92-ї окремої механізованої бригади).

"Дев’ятко В.В., Шаповал М.М., Гуменний З.І. вважають зазначені дії виявом тиску та втручанням у їхню професійну діяльність із застосуванням погроз життю і здоров’ю і повідомили про це Вищу раду правосуддя та генерального прокурора", - йдеться в повідомленні прес-центру судової влади.

Відповідно до статті 73 закону "Про Вищу раду правосуддя" ці повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вища рада правосуддя здійснить перевірку викладених суддями фактів та ухвалить відповідне рішення.

Між тим, на сторінці у Facebook організації "C14" 20 березня з'явилося повідомлення про те, що "хтось від імені С14 розіслав листи. В десятки судів і прокуратур України".

"Шкода, що ресурс правоохоронних органів кинуть на політику. Проте - працюйте. Нічого кримінального виявити не вийде", - заявили в організації.

Що стосується суддів і прокурорів, то в "C14" наголосили, що не хочуть "смерті прокурорам і суддям, тому що ми не анархісти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА