20:01 25.03.2019

Влада Києва, поліція і "Муніципальна варта" спільно протидіятимуть злочинності в столиці

2 хв читати
Влада Києва, поліція і "Муніципальна варта" спільно протидіятимуть злочинності в столиці

Влада Києва, поліція і громадське формування "Муніципальна варта" підписали меморандум про взаємодію у забезпеченні правопорядку та муніципальної безпеки, згідно з яким сторони будуть погоджувати заходи, спрямовані на профілактику та протидію злочинності в столиці.

Як повідомляє прес-служба міського голови Києва Віталія Кличка, документ підписаний між Київською міською державною адміністрацією, постійною комісією Київради з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції, Головним управлінням Національної поліції в Києві, Управлінням патрульної поліції в Києві і Київським міським громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону "Муніципальна варта".

"Ми об'єднуємо зусилля для ефективної співпраці в забезпеченні законності, прав і свобод киян, протидії злочинності та підтриманні правопорядку в столиці. Ми робимо ще один крок до реалізації місцевої політики муніципальної безпеки", - сказав мер.

Згідно з меморандумом, сторони будуть погоджувати заходи, спрямовані на профілактику та протидію злочинності на території Києва, термін дії документа - три роки.

"Формування повністю координує свою діяльність і працює спільно з Національною поліцією в Києві. До того ж, усі члени громадського формування проходять спеціальне навчання в органах поліції. Ми сподіваємося, тепер співпраця "Муніципальної варти" з поліцією буде більш скоординованою і ефективною", - підкреслив В.Кличко.

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко зазначив, що співпраця поліції з громадськими формуваннями добре налагоджена і має позитивні результати взаємодії при забезпеченні правопорядку під час заходів в столиці, зокрема, на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА.

"Як позитивний приклад наведу і посилене патрулювання на залізничному вокзалі. Поліція буде продовжувати координувати роботу "Муніципальної варти", представники якої пройшли курс навчань, що проводяться поліцейськими. Крім того, більшість з членів формування є учасниками проведення антитерористичної операції", - цитує А. Крищенка відділ комунікації поліції Києва.

Наразі особовий склад "Муніципальної варти" - понад 400 осіб, більшість членів формування - ветерани АТО. "Муніципальна варта" забезпечує громадський порядок і безпеку в Києві шляхом спільного з поліцією патрулювання.

У 2018 році формування включено до складу співвиконавців міської цільової програми "Безпечна столиця".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА