21:00 25.03.2019

Новий заступник секретаря РНБО обговорив із представниками посольства США питання організації міжнародного аудиту "Укроборонпрому"

2 хв читати
Новий заступник секретаря РНБО обговорив із представниками посольства США питання організації міжнародного аудиту "Укроборонпрому"

Новопризначений заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос провів зустріч із представниками посольства США в Україні та обговорив питання організації міжнародного аудиту державного концерну "Укроборонпром".

"Для якісного реформування оборонно-промислового комплексу України сьогодні провів робочу зустріч із представниками посольства США в Україні. Головною темою зустрічі було питання організації проведення міжнародного аудиту державного концерну "Укроборонпром" та подальшої співпраці", - написав С.Кривонос на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, телепроект 24-го каналу "Наші гроші" виробництва Bigus Info оприлюднив журналістське розслідування про незаконні схеми в ОПК.

Один із фігурантів журналістського розслідування - колишній на той час перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський. Його було звільнено указом президента від 4 березня з метою забезпечення об'єктивного розслідування інформації про корупцію в оборонному секторі, що отримала широкий громадський і політичний резонанс.

6 березня П.Порошенко заявив, що Україна ініціює проведення комплексного міжнародного аудиту "Укроборонпрому", зокрема комплексну ревізію всіх укладених контрактів. Після цього РНБО доручила провести аудит і ревізію діяльності держконцерну "Укроборонпром" і підприємств, що входять до нього, із залученням іноземних експертів. Також рада рекомендувала Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань "здійснити перевірку й надати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактам порушень у сфері оборонних закупівель, а про результати поінформувати громадськість".

12 березня президент України Петро Порошенко призначив заступником секретаря РНБО С.Кривоноса, що обіймав до цього посаду заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА