07:52 26.03.2019

Прокуратура через суд домоглася повернення у власність 152 га сільгоспугідь у Харківській області

1 хв читати

Барвінківський районний суд Харківської області задовольнив позов прокуратури про повернення у власність держави 6 земельних ділянок загальною вартістю майже 4,3 млн. грн, які були передані в оренду з порушенням вимог законодавства.

"У зв'язку з тим, що договори оренди були укладені з порушенням вимог земельного законодавства, прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування наказів Держгеокадастру, визнання недійсними договорів оренди, скасування їх державної реєстрації та повернення земель у власність держави. Зараз позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією відомства, земельні ділянки загальною площею 152 га протягом 2015-2016 рр. на підставі наказів ДУ Держгеокадастру в області були передані в користування приватному підприємцю. Чоловік стверджував, що бере їх в оренду для створення фермерського господарства та завдяки цьому обійшов процедуру земельних торгів.

Однак згодом з'ясувалося, що у підприємця вже створено господарство, для якого він орендує сільгоспугіддя, тому на нові ділянки він міг претендувати тільки як переможець тендеру. У зв'язку з виявленими порушеннями прокуратура звернулася до суду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА