08:36 26.03.2019

Суд продовжив долучення доказів до справи за обвинуваченням колишніх керівників ОГХК у заподіянні шкоди майже на $13 млн

2 хв читати
Суд продовжив долучення доказів до справи за обвинуваченням колишніх керівників ОГХК у заподіянні шкоди майже на $13 млн

Солом'янський райсуд Києва під час чергового засідання 25 березня продовжив залучення доказів, що підтверджують обставини висунутого обвинувачення в рамках кримінального провадження за обвинуваченням колишніх керівників АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) у заподіянні збитків державі на суму майже $13 млн, розпочавши долучення письмових доказів.

Як повідомила САП на сторінці у Facebook, 25 березня за участю прокурорів САП відбулося судове засідання у справі обвинувачення керівництва ОГХК.

"Так, на засіданні суд продовжив долучення доказів у справі й долучив 18 томів матеріалів. Наступне засідання призначене на 12:30 годину 2 квітня 2019 року", - констатується в інформації САП.

Як повідомляла раніше САП, посадові особи ДП "ОГХК" (нині - АТ "ОГХК") з метою одержання неправомірної вигоди для себе і третіх осіб протягом грудня 2014 року - липня 2016 років під час провадження господарської діяльності продавали титановмісні руди за заниженими цінами через компанії-посередники.

Реалізація сировини здійснювалася через пов'язані та підконтрольні керівництву ДП іноземні компанії-посередники - Bollwerk Finanzierungs und Industriemanagement AG (Австрія) і Adelis Trade LLP (Велика Британія) з подальшим продажем руд іноземним суб'єктам госпдіяльності реального сектора економіки - кінцевим одержувачам за дійсними ринковими цінами.

При цьому посадові особи ДП "ОГХК" при можливості укладення прямих контрактів проводили переговори й укладали контракти, діючи в інтересах зазначених підконтрольних компаній-посередників. На рахунках цих компаній залишилася частина прибутку в сумі $12,9 млн, що, згідно з офіційним курсом НБУ, становить 296,8 млн грн.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочала фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України прийняв рішення про передання йому в управління майнових комплексів ВГМК та ІГЗК. 8 грудня 2016 року ДП було реформовано в ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ у ПрАТ.

ОГХК реалізує продукцію до більше ніж 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки.

Статутний капітал ПрАТ "ОГХК" - 1,944 млрд грн.

Уряд у серпні 2016 року зарахував ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Потім приватизацію компанії Фонд держмайна переніс на 2018 рік. До приватизації ОГХК готуватиме "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА