09:33 26.03.2019

Керівництво України привітало Національну гвардію з п'ятиріччям створення

2 хв читати
Керівництво України привітало Національну гвардію з п'ятиріччям створення

Лідери України привітали Національну гвардію з п'ятою річницею створення, відзначивши внесок нацгвардійців у боротьбі з російським агресором.

"Саме ви одні із перших стали на захист недоторканності держави. Саме ви одні із перших дали відсіч російській агресії проти України та підставили братерське плече Збройним Силам, які тоді лише почали відроджуватися", - написав президент України Петро Порошенко на сторінці у Facebook у вівторок.

Він подякував нацгвардійцям за службу народу України.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що п'ять років тому честь, мужність і закон об'єднали правоохоронців-професіоналів у справі оборони та безпеки рідної країни.

"Сьогодні Національна гвардія - це дієва сила, що виконує складні бойові операції і підтримує порядок на вулицях мирних українських міст. Її історія тісно переплетена з історією нової України, яку ми будуємо разом", - написав глава уряду у Facebook.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у своєму вітанні нагадав історію створення Національної гвардії.

"Для мільйонів українців Національна гвардія – це справжня національна гордість, озброєний і загартований у запеклих боях бойовий загін держави та нації. Та найголовніше те, що гвардія – це перш за все неймовірні люди. Професійні, самовіддані, чудово навчені військові, які готові бити ворога і якщо буде потрібно – віддати життя за свою Батьківщину і свій народ", - цитує А.Парубія прес-служба апарату Верховної Ради.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов зазначив, що Нацгвардія народжена Революцією гідності.

"Нацгвардійці стоять на заваді спробам ворожої агентури, терористів, диверсантів, зрадників, криміналітету та зрадників-провокаторів дестабілізувати ситуацію всередині країни. Ви протистоїте спробам посіяти зневіру, паніку і хаос, бороните мирне життя і спокій наших громадян у всіх регіонах України", - зазначено у вітанні О.Турчинова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА