14:14 26.03.2019

BRDO запустив онлайн-портал моніторингу фінансування дорожньої галузі в Україні

2 хв читати
BRDO запустив онлайн-портал моніторингу фінансування дорожньої галузі в Україні

фіс ефективного регулювання (BRDO) розробив і запустив відкритий онлайн-портал моніторингу фінансування будівництва та ремонту доріг.

"До недавнього часу в Україні не було можливості реально відслідковувати, у який спосіб використовуються кошти (державного Дорожнього фонду - ІФ), чи доходять вони до цієї дороги. Ми вирішили зібрати відкриті дані в одному місці, на одному порталі, й створити інструмент, що дає змогу громадянам стежити, куди витрачаються гроші", - повідомив голова BRDO Олексій Гончарук на прес-конференції у вівторок.

За його словами, за допомогою порталу є можливість контролювати рух коштів у кожній області, дізнаватися про плани на ремонт і будівництво доріг місцевого та державного значення, вартість робіт і фактичні витрати, тендери, стежити за монополією та конкуренцією в областях.

Крім того, на порталі є калькулятор, що дає змогу порахувати суму коштів, сплачених водієм до Дорожнього фонду, відповідно до кількості придбаного палива.

"Надалі ми плануємо додати функціонал для полегшення довгострокового та середньострокового планування для обласних держадміністрацій і бізнесу, і зворотний зв'язок для всіх користувачів", - додав керівник сектора "Транспорт та інфраструктура" BRDO Владислав Притоманов.

За словами О.Гончарука, додаткові кошти для створення порталу не залучалися.

Директор Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Мінінфраструктури Віктор Сасін наголосив, що такі сервіси свідчать про відкритість роботи міністерства.

"Як міністерство ми з моменту початку роботи Дорожнього фонду отримали стабільне джерело фінансування, ми значно збільшили його, але за цими засобами необхідно стежити. А кращий контроль - громадський контроль", - сказав він.

Як повідомлялося, із січня-2018 розпочав роботу державний Дорожній фонд. При цьому в рамках децентралізації доріг 123,105 тис. км доріг місцевого значення передано місцевій владі. "Укравтодор" відповідає за 46,985 тис. км доріг міжнародного та національного значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА