15:33 26.03.2019

Мінсоцполітики пропонує виплачувати субсидії в безготівковій формі, якщо субсидіант допускав прострочення в оплаті ЖКП під час отримання монетизованої субсидії

1 хв читати
Мінсоцполітики пропонує виплачувати субсидії в безготівковій формі, якщо субсидіант допускав прострочення в оплаті ЖКП під час отримання монетизованої субсидії

Міністр соціальної політики України Андрій Рева анонсував зміни в системі призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП), згідно з якими, якщо субсидіант допускав прострочення в оплаті ЖКП під час отримання монетизованої субсидії, то на наступний період субсидію призначатимуть знову в безготівковій формі.

А.Рева нагадав, що наразі субсидія не призначається, якщо у домогосподарства є місячне прострочення за ЖКП, а після того як прострочення погашено, субсидію можуть відновити.

"Я думаю, що ми внесемо зміни, і той, хто допускав прострочення з проплатами, маючи на руках гроші, які їм виплатили, протягом наступного року отримуватиме субсидію вже в безготівковій формі", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

А.Рева додав, що якщо після завершення цього періоду виплати нормалізуються, то субсидіант зможе знову перейти на грошову форму.

На думку міністра, така система дасть змогу встановити ефективні відносини з субсидіантами.

Крім того, А.Рева зазначив, що також планується регламентувати, що якщо несплата буде пов'язана з донарахуваннями з газу через рішення суду, то такі прострочення не враховуватимуться під час призначення субсидії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА