18:08 26.03.2019

Євросоюз у 2021 році відмовиться від сезонного переведення годинників

2 хв читати
Євросоюз у 2021 році відмовиться від сезонного переведення годинників

Депутати Європарламенту (ЄП) у вівторок на пленарній сесії ЄП у Страсбурзі проголосували за припинення переведення годинників у країнах ЄС навесні та восени, починаючи з 2021 року.

За відповідну законодавчу пропозицію проголосували 410 євродепутатів, 192 висловилися проти і 51 утримався.

"Країни ЄС, які вирішать на постійній основі зберегти літню пору, матимуть востаннє перевести свої годинники останньої неділі березня 2021 року. А ті, хто вважатиме за краще зберегти стандартний (зимовий) час, зможуть зробити останнє переведення годинників останньої неділі жовтня 2021 року" , - йдеться в законодавчій пропозиції.

Отже, ЄП підтримав пропозицію Єврокомісії відмовитися в ЄС від сезонної зміни часу, але на відміну від виконавчого органу Євросоюзу запропонував зробити це не в 2019 році, а в 2021.

Ухвалений на сесії Європарламенту текст висловлює позицію європейських депутатів, яку буде запропоновано для переговорів із Радою ЄС для вироблення остаточного рішення.

Відповідно до наявних правил кожна країна зі складу Євросоюзу останньої неділі березня переводить годинники на літній час, а останньої неділі жовтня повертається до зимового.

В Європі проводили громадські слухання з цього питання, і 84% респондентів висловилися проти переведення стрілок, повідомляла раніше телерадіокорпорація BBC. Причому найбільше противників переходу на літній час у північних країнах, де тривалість світлового дня сильно змінюється протягом року.

У північній півкулі перехід на літній час використовується майже повсюдно в США, Канаді, Мексиці, а також на Кубі, в Ірані, Сирії, Йорданії, Лівані та Ізраїлі. У південній півкулі стрілки переводять в Австралії, Новій Зеландії, Чилі, низці штатів Бразилії і в Парагваї.

Відмовилися від переходу на літній час Японія, Китай, Індія, Сінгапур і низка інших країн, а також деякі колишні республіки Радянського Союзу, зокрема Росія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА