09:48 27.03.2019

ФСБ у Криму здійснює масові обшуки в будинках кримськотатарських сімей

2 хв читати
ФСБ у Криму здійснює масові обшуки в будинках кримськотатарських сімей

Уранці в середу, 27 березня, в окупованому Сімферополі силовики здійснюють масові обшуки в будинках щонайменше 25 кримськотатарських сімей, повідомляє телеканал АТР.

У свою чергу заступник голови меджлісу кримських татар Ільмі Умеров написав на сторінці у Facebook: "Сьогодні в Криму ОБЛАВА!!! Мінімум за 25 адресами одночасно відбуваються обшуки. Активісти повідомляють адреси та прізвища".

"Дуже тривожні новини з Криму. Російська окупаційна влада влаштувала там справжню облаву на проукраїнськи налаштованих кримських татар. Як мінімум 25 будинків оточені озброєними фсбшниками в масках, тривають обшуки і арешти", - пише у Facebook віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. "Це брязкання зброєю перед будинками кримських татар напередодні українських виборів - звичайно, акт залякування всіх тих, хто в Криму чекає на повернення України. На Донбасі окупанти стріляють і вбивають, у Криму заарештовують усіх, хто має честь і проукраїнську позицію. Терор, знущання і тортури, тиск - тактика ФСБ", - зазначає політик.

Російські ЗМІ з посиланням на "управління ФСБ Росії по Криму" 27 березня 2019 року заявляють, що обшуки в окупованому Криму відбуваються в рамках кримінальних справ проти жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в РФ організації "Хізб ут-Тахрір".

За інформацією ЗМІ, обшуки відбуваються в селі Строгонівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Сімферополя Кам'янка, в селі Володимирівка Білогірського району Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА