12:03 27.03.2019

Росія, Австралія та Нідерланди провадять консультації у справі про аварію рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році

2 хв читати

Представники РФ, Австралії та Нідерландів у березні розпочали тристоронні зустрічі у справі про аварію авіалайнера компанії Malaysia Airlines на Донбасі в 2014 році, повідомляють у середу західні ЗМІ.

"Ми не можемо вдаватися до деталей процесу, тому що конфіденційність відіграє тут ключову роль", - наводять ЗМІ слова глави МЗС Нідерландів Стефа Блока, сказані в Сіднеї на спільній прес-конференції з австралійською колегою Маріс Пейн.

"Але я можу сказати таке: ми, як і раніше, віддані завданню добитися правди, справедливості і відповідальності", - додав він.

Окрім цього, С.Блок і М.Пейн заявили в середу, що після початку зустрічей із російською стороною вони досягли певних успіхів у справі встановлення відповідальних за аварію авіалайнера.

Заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко повідомив у середу журналістам: "Були (консультації). Домовилися, що вони матимуть конфіденційний характер".

За його словами, домовленостей щодо проведення наступної тристоронньої зустрічі поки що немає.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі селища Первомайського. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR була доставлена в Україну з Російської Федерації і після її використання для атаки на авіалайнер рейсу МН17 була знову повернена на територію РФ", - йдеться в документі.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, що розслідувала причини катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року оприлюднила доповідь, в якій зазначалося, що літак був збитий ракетою класу "земля-повітря", випущеною із ЗРК "Бук".

Минулого року Нідерланди та Австралія заявили про визнання результатів розслідування у цій справі Спільної слідчої групи (ССГ): у травні 2018 року ССГ поширила доповідь, в якій стверджується, що ракета, випущена по літаку "Малайзійських авіаліній", могла бути доставлена з російської військової частини, розквартированої поблизу Курська.

Росія відкидає твердження про її причетність до аварії авіалайнера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА