13:10 27.03.2019

У МВС нагадали про заборону публікації соцопитувань за два дні до виборів і про суботній день тиші

2 хв читати
У МВС нагадали про заборону публікації соцопитувань за два дні до виборів і про суботній день тиші

У Міністерстві внутрішніх справ України нагадують про заборону публікації соціологічних опитувань за два дні до виборів і про день тиші в суботу напередодні дня виборів, а також закликають учасників виборчих перегонів і українців бути свідомими.

"Нагадуємо, що за два дні голосування не можна публікувати результати опитувань громадської думки, зокрема соцопитувань. Ми нагадуємо і про день тиші, який є в українському законодавстві. І в день тиші не можна здійснювати агітацію, зокрема публічну, від звичайних громадян на вулиці, не кажучи вже про агітацію через ЗМІ", - розповів радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, санкції за порушення норми закону про день тиші незначні, тому МВС пропонує суб'єктам виборчого процесу апелювати до "високих стандартів етики".

І.Варченко також закликав українців бути свідомими і не вдаватися до агітації в день напередодні виборів, зокрема в соцмережах, за допомогою аватарок у Facebook. Водночас, за словами радника, для простого українця таке порушення не перебуває в юридичній площині, лише в моральній.

Він нагадав і про заборону "селфі у виборчій кабінці", про юридичну відповідальність у цьому разі за порушення таємниці голосування.

"Виборчий бюлетень - це не сувенір, який можна взяти додому і повісити в рамці. Якщо ви забираєте виборчий бюлетень додому, то ризикуєте на три роки потрапити під обмеження волі, а якщо ви забираєте виборчий бюлетень з метою здійснення виборчих "каруселей"... то ви вже ризикуєте... отримати до п’яти-семи років позбавлення волі", - пояснив радник глави МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА