14:45 27.03.2019

Книги російських видавництв, які увійшли до санкційного списку, не будуть ввозитися до України

1 хв читати
Книги російських видавництв, які увійшли до санкційного списку, не будуть ввозитися до України

Державний комітет телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) зупиняє видачу суб'єктам господарювання дозволів на ввезення книг із Росії, виготовлених видавництвами, які увійшли до санкційного списку.

"...на термін застосування спеціальних економічних санкцій призупинено дію дозволів, виданих раніше, на ввезення на митну територію України видавничої продукції від юридичних осіб держави-агресора, що потрапили під санкції", - йдеться в повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо.

Зазначається, що відповідний наказ відомство затвердило після введення в дію указом президента України рішення від 19 березня 2019 року Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зокрема, не буде ввозитися видавнича продукція ТОВ "ТД Алгоритм", ЗАТ "Книжковий світ", ТОВ "Видавництво "Ексмо", ТОВ "Видавництво "Віче", ТОВ "Видавництво Центрполіграф", ТОВ "Видавництво "Яуза", ТОВ "Видавництво "АСТ", ТОВ "Видавничий дім "Пітер", ТОВ "Яуза-прес".

Відповідні зміни буде внесено до інформаційно-телекомунікаційної системи органів доходів і зборів та до Реєстру видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення і розповсюдження на території України.

Як повідомлялося, 19 березня Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) включила до списку юридичних осіб, до яких застосовуються додаткові санкції, 11 російських видавництв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА