15:18 27.03.2019

Уряд запускає сучасну автоматизовану систему управління персоналом на держслужбі

2 хв читати
Уряд запускає сучасну автоматизовану систему управління персоналом на держслужбі

Кабінет Міністрів затвердив пілотний проект із впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами (Human Resource Management Information System, HRMIS), повідомляє Урядовий портал. Система, що впроваджується в рамках реформи державного управління, дозволить підвищити ефективність роботи чиновників і відкриє громадськості доступ до суспільно важливих даних про держслужбу.

«Ми по суті будуємо аналог системи ProZorro тільки в сфері людських ресурсів на державній службі. Система ґрунтується на принципах прозорості, публічного доступу до інформації, підзвітності та ефективності. Ми очікуємо, що HRMIS змінить культуру держуправління і значно підвищить рівень довіри до державної служби загалом», – підкреслив лідер реформи державного управління, Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

Він зазначив, що проект реалізується з використанням досвіду реформи публічних закупівель та запуску системи ProZorro. Менеджером проекту HRMIS є Олександр Стародубцев, один із засновників ProZorro.

Олександр Саєнко підкреслив, що впровадження HRMIS значно підвищить ефективність системи державного управління. «Ми зможемо оцінювати роботу підрозділів і окремих службовців, мотивувати їх, покращувати результативність роботи – це дуже потужний управлінський інструмент», – сказав він.

У рамках пілотного проекту HRMIS буде впроваджуватись у Міністерстві фінансів, Секретаріаті Кабінету Міністрів, а також у двох державних агентствах: Національному агентстві з питань держслужби (НАДС) та Державному агентстві з питань електронного урядування (ДАЕУ). Наразі вже розпочато внутрішню роботу з пілотними установами. Детальний графік впровадження системи буде затверджено найближчим часом.

Пілотний проект впровадження HRMIS здійснюється за кошти ЄС та за підтримки WorldBank.

Презентацію проекту під час засідання Уряду провів Голова НАДС Костянтин Ващенко. Він розповів про ключові принципи і підходи інформаційної системи.

HRMIS – це сучасна система обліку та управління персоналом. Подібні системи вже використовують великі приватні компанії як в Україні, так і в розвинутих країнах світу. «До такої системи вносяться всі відомості про державного службовця: від його завдань і обов'язків до розміру заробітної плати. Отже, ми отримаємо величезну кількість актуальних даних про тисячі чиновників по всій країні. І ці дані будуть постійно оновлюватись», – розповів Голова НАДС.

За його словами, сьогодні статус державного службовця в Україні мають близько 240 тисяч осіб. «Ми не можемо в повній мірі використовувати такий величезний потенціал, якщо не маємо інформації про них в електронному вигляді. Нам потрібна більша керованість та відкритість. Важко підвищити ефективність роботи, коли ми не маємо чіткого розуміння, хто і чим зайнятий», – підкреслив Костянтин Ващенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА