16:19 27.03.2019

ЗСУ за бойовим досвідом навіть перевершують армії країн НАТО в деяких питаннях - Наєв

1 хв читати
ЗСУ за бойовим досвідом навіть перевершують армії країн НАТО в деяких питаннях - Наєв

Збройні сили України сьогодні за бойовим досвідом у деяких питаннях навіть перевершують армії країн НАТО, але для вступу України до Північноатлантичного альянсу потрібно пройти певний шлях, сказав командувач об'єднаних сил Сергій Наєв.

"Україна давно й послідовно тримає курс на вступ до Північноатлантичного альянсу. Всю попередню, до 2014 року, історію незалежної України це теж робилося, але робилося повільно й невпевнено. А останні п'ять років це - як стрімкий ривок уперед", - розповів С.Наєв в інтерв'ю газеті "Голос України", опублікованому в середу.

Зокрема, за його словами, активне просування спостерігається у всьому, що стосується спільних навчань і спільних дій у складі миротворчих підрозділів, навчання з інструкторами з армій різних країн, військової науки, логістики та в інших сферах.

"Українське військо сьогодні мало чим відрізняється від армій країн НАТО, а за бойовим досвідом у деяких питаннях навіть іде попереду. Але для вступу до НАТО потрібно пройти певний шлях. І кроки на цьому шляху чітко визначено у відповідних доктринах і нормативно-правових документах уряду та Збройних сил. Вважаю, що термін вступу України до НАТО від нас не такий уже й далекий", - зазначив С.Наєв.

Він зазначив, що реформа Збройних сил України - це позитивний і незворотний процес.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА