19:06 27.03.2019

Кернес: Міськелектротранспорт Харкова працює і працюватиме за затвердженими тарифами

2 хв читати
Кернес: Міськелектротранспорт Харкова працює і працюватиме за затвердженими тарифами

Міський голова Харкова Геннадій Кернес просить не нагнітати й не дестабілізувати обстановку в зв'язку з новими тарифами на проїзд у міськелектротранспорті, які було оскаржено в суді.

"Харківська міськрада та її виконавчі органи працюють виключно в чинному законодавчому полі. Ніхто з нас не збирається порушувати закони, тим паче - якщо це може спричинити кримінальне переслідування тих чи інших наших співробітників. Зараз ми чекаємо роз'яснення суду, який затвердив ухвалу щодо тарифів на проїзд у транспорті. Коли у нас буде це роз'яснення, то подивимося, що там сказано", - цитує Г.Кернеса прес-служба Харківської міськради.

Він наголосив, що міськелектротранспорт перевозитиме пасажирів за затвердженими тарифами (6 грн за поїздку в трамваї або тролейбусі, 8 грн - за поїздку в метро).

"Я попросив би охочих дестабілізувати обстановку в Харкові не робити цього. Незважаючи ні на що, транспорт у місті працював і працюватиме. І працювати він буде за тим тарифом, який є на сьогодні, підтверджений рішеннями і виконкому, і сесії міськради", - наголосив Г.Кернес.

Як повідомлялося, 19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутата міськради, адвоката Ігоря Черняка та призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Проте міськелектротранспорт продовжує перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї та тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн).

За фактом невиконання міськрадою рішень окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) Кримінального кодексу України.

20 лютого виконком міськради ухвалив рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті в новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи не поширюються рішення, ухвалені раніше окружним адміністративним судом.

27 лютого Харківська міськрада більшістю голосів на черговій сесії підтримала ухвалені виконкомом рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на рівні 6 грн, а в метро - на рівні 8 грн.

25 березня Другий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляції, подані виконкомом Харківської міськради, КП "Харківський метрополітен" і комунальними підприємствами, що здійснюють перевезення в наземному міськелектротранспорті, на рішення суду першої інстанції про призупинення підвищення тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах до розгляду позовів по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА