12:30 28.03.2019

Фрегат канадських ВМС "Торонто" 1 квітня прибуде до порту Одеси й буде відкритий для відвідування - посол Ващук

2 хв читати
Фрегат канадських ВМС "Торонто" 1 квітня прибуде до порту Одеси й буде відкритий для відвідування - посол Ващук

У понеділок, 1 квітня, фрегат Королівського канадського військово-морського флоту "Торонто" (HMCS FFH 333 Toronto) зі складу 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) зайде в Одеський морський порт із черговим візитом і відкриє доступ для городян і гостей міста, повідомляє посол Канади в Україні Роман Ващук.

"Хочете відвідати Торонто в Одесі? Це можливо 1 квітня (серйозно!), коли в Одеський морський порт прибуде корабель HMCS Toronto в складі групи НАТО SNMG2 і з 13.00-17.00 запросить на борт одеситів і гостей міста", - написав Р.Ващук у своєму акаунті у Twitter у четвер уранці.

Він також розмістив посилання на замітку в інтернет-виданні "Український мілітарний портал", у якій повідомляється про візит до Одеси, крім фрегата Королівських ВМС Канади "Торонто", ще й фрегата ВМС Іспанії "Санта Марія". Зазначається, що бойові кораблі прибудуть до Одеси після патрулювання в Чорному морі разом з іншими кораблями у складі 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО.

Під час перебування в Одесі капітани кораблів проведуть зустрічі з військовими ЗС України та представниками місцевої влади, працюватимуть із військовослужбовцями ВМС України, а також прийматимуть відвідувачів на борту кораблів під час відкритих для відвідування годин. Вхід вільний. Розклад відвідування 1 квітня: 13:00 - 17:00, фрегат "Торонто" (HMCS Toronto); 16:00 - 19:00 фрегат ВМС Іспанії "Санта Марія" (Santa María (F81).

"Торонто" - фрегат класу "Галіфакс" водотоннажністю 3875 т, які з 1992 р. перебувають на озброєнні Королівських ВМС Канади. Носій протикорабельних ракет "Гарпун" (двох чотириконтейнерних ПУ). Протичовнове озброєння - два торпедні апарати Mark 46. Озброєння ППО - ЗРК Sea Sparrow, артилерійське - 57-мм гармата Bofors SAK 57. Вертоліт - Sikorsky CH-148 Cyclone.

"Санта Маріа" - фрегат класу "Санта Марія", який є модифікацією американського проекту "Олівер Газард Перрі". Водотоннажність - 3610 тонн. Протикорабельні озброєння - ПКР "Гарпун", які запускаються з носової ПУ паралельно із зенітними ракетами SM-1 (у барабані 40 ракет). Протичовнове - два тритрубні торпедні апарати Mk 32. Авіаційна група - 1-2 вертольоти SH-60 Seahawk.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА