13:38 28.03.2019

ДБР починає слідство у провадженні про можливе втручання Ситника у вибори президента США - Труба

2 хв читати
ДБР починає слідство у провадженні про можливе втручання Ситника у вибори президента США - Труба

Державне бюро розслідувань (ДБР) почало слідчі дії у рамках кримінального провадження про можливе втручання директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника у вибори президента США, повідомив директор ДБР Роман Труба.

"Що стосується можливого впливу керівника НАБУ на вибори президента США. Кримінальне провадження за цим фактом зареєстрували співробітники Генеральної прокуратури України та зареєстрували нещодавно. Ми лише починаємо слідчі дії в цьому кримінальному провадженні", - сказав Р.Труба на брифінгу в четвер у Києві.

При цьому він додав: "Більше на цьому етапі нічого не можу сказати".

Як повідомлялося, 15 березня 2019 року в ефірі програми "Право на владу" Ю.Луценко повідомив про заяву від позафракційного народного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передання директором НАБУ Артемом Ситником до США т.зв. "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він додав, що незабаром Державне бюро розслідувань розпочне роботу над цією справою.

22 березня в НАБУ заявили, що його детективи не збирали і нікому не передавали жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта НАБУ, і спростовують заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про їхній можливий вплив на вибори президента США, назвавши його абсурдною спробою дискредитувати Бюро.

У свою чергу керівник САП Назар Холодницький, коментуючи цю ситуацію, сказав: "Якщо він (Ситник) дійсно побачив себе геополітиком і допомагав Гілларі, то треба робити висновки, це неправильно...У мене з ним (з Ситником) в 2016 році була розмова на конференції в Панамі, і він мені також говорив, що хоче допомогти Гілларі. На моє запитання "Де ти, а де Гілларі?" відповіді не було".

Витік записів так званої "чорної бухгалтерії" у ЗМІ США, також відомої як "амбарна книга "Партії регіонів", стала причиною відсторонення П.Манафорта від кампанії Д. Трампа і призвела до одного з ключових обвинувачень у розслідуванні змови з РФ, що переслідує Д. Трампа протягом останніх двох з половиною років. За даними The New York Times, у "чорній бухгалтерії" прізвище Манафорта згадується 22 рази. Загалом йшлося про виплати на суму в $12,7 млн, здійснені протягом 2007-2012 років.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА