19:42 28.03.2019

Нацрада з телебачення перевірить Viasat щодо трансляції російських телеканалів, компанія спростовує таку можливість

3 хв читати
Нацрада з телебачення перевірить Viasat щодо трансляції російських телеканалів, компанія спростовує таку можливість

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення здійснить перевірку українського платного супутникового та інтернет-ТВ провайдера Viasat (ТОВ "Віжн ТБ", Київ) з огляду на оприлюднену в соцмережі Facebook інформацію про трансляцію Viasat заборонених російських телеканалів.

"Зараз з'явилася інформація, що провайдер програмної послуги, що належить групі "1+1", повернувся до ретрансляції російських телеканалів, таких як "Россия 24", "НТВ Мир", "Первый канал" тощо", - повідомив член Нацради Сергій Костинський на засіданні ради в четвер.

Він наголосив, що Нацрада зобов'язана перевірити цю інформацію, і звернувся до контрольно-аналітичного управління з проханням здійснити моніторинг провайдера програмної послуги на наявність в ефірі заборонених каналів.

Голова Нацради Юрій Артеменко і член регулятора Олег Черниш підтримали доручення здійснити моніторинг, а наступного тижня розглянути питання.

У свою чергу компанія Viasat заявила, що занепокоєна неправдивою інформацією, яку поширюють користувачі в соціальних мережах про начебто присутність низки телеканалів країни-агресора в її пакетних пропозиціях.

"Інформація, яку у своєму дописі на Facebook опублікував користувач Григорій Тихий (журналіст агентства "Укрінформ" - ІФ), не відповідає дійсності та є відвертим наклепом. Такі дії ми можемо розцінювати як навмисний підрив репутації Viasat та введення читачів в оману, поширюючи зраду в соціальних медіа, не розібравшись у технічній стороні питання", - наголошується у офіційному зверненні компанії до ЗМІ, поширеному Viasat у четвер.

Як зазначили в компанії, в тарифних пакетах, які пропонує платформа Viasat, є українські та міжнародні телеканали, проте немає російських телеканалів.

"Viasat підтримує та виконує постанову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо заборони трансляції в Україні російських телеканалів, розуміючи, що цей крок є необхідним для інформаційного захисту громадян країни. Проте, на жаль, на сьогодні все ще існують способи обходу законодавства та нелегального підключення заборонених російських телеканалів, незалежно від тарифних пропозицій провайдерів", - наголосив оператор.

У компанії зазначили, що тюнери, які використовують споживачі для перегляду телеканалів, можуть транслювати контент у двох діапазонах - операторському та персональному.

В операторському діапазоні, за даними Viasat, є виключно сформований провайдером перелік телеканалів - з 1-го по 599-й канал (SD-формат) або 999-й (HD-формат).

Другий діапазон трансляції призначений виключно для кінцевих користувачів - перелік телеканалів у ньому формує глядач самостійно та незалежно від провайдера за допомогою сканування діапазону і збереження каналу в пам'яті тюнера.

"Оскільки сигнал російських телеканалів не закодований та сягає території України, споживацькі тюнери старого зразка мають можливість приймати його. Ми припускаємо, що споживач навмисно додав та зберіг ці канали до списку каналів операторського ресивера з метою поширити неправдиву інформацію про пакетні пропозиції Viasat і таким чином дискредитувати діяльність компанії", - зазначили в Viasat.

У компанії також наголосили, що така ситуація вкотре доводить, що кодування супутникового сигналу необхідне як для розвитку телевізійного виробництва та боротьби з піратством, так і для контролю та перешкоджання проникненню забороненого пропагандистського контенту до українського глядача.

"Забезпечити це технічно буде можливо завдяки новим безкартковим сеттопбоксам для прийому закодованого сигналу супутника, які матимуть вбудовану функцію віддаленого блокування забороненого контенту", - зазначили у Viasat.

Як повідомлялося, у березні 2016 року шведська Modern Times Group MTG AB, що котирується на Nasdaq OMX у Стокгольмі, підписала угоду про продаж Viasat Ukraine групі "1+1 медіа".

"Viasat Україна" пропонує в ліцензійних пакетах до 110 телевізійних каналів у своїй супутниковій платній ТВ-платформі, а також забезпечує нещодавно запущену найбільшим українським мобільним оператором "Київстар" платну інтернет-ТВ-платформу, що пропонує до 130 телевізійних каналів і відео за запитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА