19:50 28.03.2019

Суд може знову почати розгляд справи про вибух в харківському рок-пабі з самого початку

2 хв читати

Вочевидь, призначене на четвер засідання Київського райсуду Харкова у справі про теракт у рок-пабі "Стіна" не відбулось.

"Засідання не відбулося, оскільки не прийшли потерпілі", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства повідомив, що в колегії суддів, яка слухає справу, відбулася заміна: головуючий Денис Невядомський пішов у відпустку з догляду за дитиною. Його місце зайняв суддя Віктор Попрас.

Наразі суд має вирішити, чи продовжувати слухання справи або почати її розгляд з самого початку.

"Для того щоб прийняти рішення, суд повинен заслухати думку всіх: обвинувачення, обвинуваченої та її захисників, а також потерпілих. Оскільки потерпілих не було, засідання перенесли на 4 квітня", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, увечері 9 листопада 2014 року в харківському рок-пабі "Стіна" стався вибух, в результаті якого, за даними МВС, постраждали 13 осіб.

За фактом події було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.258 (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

17 листопада в прес-центрі СБУ поінформували, що спецслужба успішно завершила спецоперацію з нейтралізації диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла в Харкові і Харківській області і причетна до вибуху в харківському пабі "Стіна".

18 лютого 2015 року начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар повідомив, що більшість підозрюваних у вибуху в харківському рок-пабі "Стіна" були обміняні в рамках виконання мирного плану президента, а в СІЗО перебуває лише два підозрюваних, зокрема, організатор теракту Марина Ковтун.

12 червня 2015 року обвинувальний акт стосовно неї був направлений до суду.

М.Ковтун підозрюється в скоєнні дій, спрямованих на зміну меж території України, диверсії, скоєнні терористичного акту, керівництві терористичною групою, придбанні та зберіганні зброї і боєприпасів (ч.1 ст.110; ч.2 ст.28, ст.113; ч.5 ст.27; ч.2 ст.258; ч.1 ст.258-3; ч.2 ст.28; ч.1 ст.32; ч.1 ст.263 КК України).

5 липня 2018 року в зв'язку зі звільненням з посади головуючої судді Світлани Шмадченко новим головуючим став Денис Невядомський.

Колегія суддів у новому складі вирішила почати новий розгляд справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА