20:26 28.03.2019

Друзі Гандзюк провели акцію біля Херсонської обладміністрації

2 хв читати
Друзі Гандзюк провели акцію біля Херсонської обладміністрації

Прихильники громадської активістки Катерини Гандзюк провели у Херсонської облдержадміністрації акцію з вимогою розслідувати можливу причетність до її вбивства керівництва області.

"Сьогодні ми нанесли візити замовникам вбивства Каті Гандзюк. Побували вдома у Євгена Рищука (заступник голови Херсонської ОДА Є.Рищук - ІФ) і Владислава Мангера (відсторонений від посади голова Херсонської облради В.Мангер - ІФ), а також очікували зустрічі з Андрієм Гордєєвим ( голова Херсонської ОДА А.Гордєєв - ІФ) на його робочому місці", - йдеться в повідомленні на сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Фейсбуці.

Адвокат Масі Найєм повідомив, що до будівлі Херсонської ОДА в четвер прийшли друзі К.Гандзюк і її батько.

"Відчуваючи свою провину, ні А.Гордєєв, ні Є.Рищук не вийшли на зустріч. Поліція, так само відчуваючи свою провину, стояла подалі, спостерігала. Городяни, які проходили повз, підтримували вимоги хоча б звільнити вищевказаних осіб з посад", - написав М.Найєм у Фейсбуці.

За інформацією інтернет-видання "Українська правда", у будівлі Херсонської ОДА та облради активісти запустили салюти і розлили кров, вимагаючи "розслідувати причетність до вбивства активістки Катерини Гандзюк керівника Херсонщини Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука". Крім того, активісти вимагали арешту В.Мангера.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

28 січня 2019 року батько загиблої радниці мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" В.Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" А.Гордєєв і його заступник Є.Рищук.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він підкреслив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними. 1 лютого президія політради партії "ВО "Батьківщина" задовольнила заяву В.Мангера про призупинення членства в партії на час розслідування. 9 лютого Бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера зі складу членів ВО "Батьківщина".

В.Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА