11:36 29.03.2019

Міноборони та ЗСУ оцінюють і випробовують нові зразки "піксельної" армійської форми з Gore Tex і Windstopper - Бірюков

2 хв читати
Міноборони та ЗСУ оцінюють і випробовують нові зразки "піксельної" армійської форми з Gore Tex і Windstopper - Бірюков

У Міністерстві оборони і Збройних силах України розглядають на предмет перспективності впровадження у війська нових зразків армійської польової форми із сучасних текстильних вітро- та водонепроникних матеріалів Windstopper і Gore Tex, повідомляє радник міністра оборони Юрій Бірюков.

"У кабінеті нові зразки, дивимося, мацаємо, обговорюємо, сперечаємося. Пірати (начальник ГУ розвитку і супроводження матзабезпечення ЗСУ - ІФ) Дмитра Марченка їздять на експериментальне носіння з десантниками, зауваження, пропозиції, поліпшення. Повсякденна робота. Ну от дощовик, куртка і штани. Ну от зимова форма, двокомпонентна куртка і такі ж штани. І забарвлення - наше, піксель. Але шильдик бентежить і дивує. Gore Tex. Дощовик?! Куртка?! Windstopper?! Назви не дуже зрозумілі звичайній людині. Але навіть не це... Збройні сили України, забарвлення ММ-14. Gore Tex?!", - написав Ю.Бірюков у п'ятницю вранці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Радник міністра оборони України зазначив, що це поки що тестові зразки, "перші проби і прикидки", й оприлюднив низку фотографій відповідної камуфляжної форми.

"Ціна поки що "кусається", а бюджет на закупівлю речового забезпечення має чіткі рамки. Але... Але я ось пам'ятаю, що в 2015 році ми вперше мацали берці з мембраною, тоді ще не Gore Tex. А потім ми мріяли про те, що колись і у ЗСУ в усіх будуть берці, з новими і сучасними технологіями. И... ось уже третій рік ми в таких і ходимо. Дорогу здолає той, хто йде. Крок за кроком. Технологія за технологією. Це - Нова армія", - підсумував Ю.Бірюков.

Gore-tex - мембранна тканина, основною властивістю якої є водонепроникність і паровиведення. Застосовується для виготовлення спеціального одягу та взуття.

Вироби Gore Windstopper характеризуються вітронепроникністю, водостійкістю і високою провітропроникністю. Поєднання захисних властивостей і паропроникності зводить до мінімуму охолодження під дією вітру і знижує водночас ризик перегрівання під час фізичної активності. При цьому часто використовується тканина з довготривалою водовідштовхувальною здатністю (DWR), що гарантує додаткові водовідштовхувальні властивості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА