12:45 29.03.2019

Генпрокуратура не порушувала справи проти прокурора Кулика, про його арешт не йдеться

2 хв читати
Генпрокуратура не порушувала справи проти прокурора Кулика, про його арешт не йдеться

Генеральна прокуратура України не реєструвала кримінального провадження проти прокурора Костянтина Кулика, який раніше здійснив повідомлення про підозру деяким чиновникам із порушенням процесуального законодавства.

"Офіційно повідомляю: ГПУ не реєструвала кримінальне провадження проти прокурора Костянтина Кулика. Наголошую: прокурора Кулика не викликали на допит, не заплановано обшуків у нього вдома і відповідно - не може йти мова про його арешт", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 28 березня Л.Сарган поінформувала, що прокурор Генпрокуратури К.Кулик здійснив повідомлення про підозру екс-главі Національного банку України Валерії Гонтаревій, екс-голові Адміністрації президента України Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації президента Олексію Філатову та співвласнику інвесткомпанії ICU Костянтину Стеценку без наявності достатніх доказів, тому зазначені особи не вважаються підозрюваними.

"Генеральна прокуратура України інформує, що так зване повідомлення про підозру В.Гонтаревій, Б.Ложкіну, К.Стеценку, О.Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства, яке вимагає: наявності достатніх доказів; доручення старшого групи прокурорів; особистого вручення. Жодна з цих вимог не була дотримана прокурором К.Куликом", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За її словами, Державне бюро розслідувань (ДБР) дасть правову оцінку діям прокурора К.Кулика.

Заступник генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook також повідомив, що повідомлення про підозру деяким чиновникам було здійснено з порушенням процесуального законодавства. "Цьому факту наразі надається відповідна правова оцінка, результати якої будуть озвучені найближчим часом", - написав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА